/ БГНЕС
Град Левски празнува на 18 юли в знак на почит и признателност към Апостола на българската свобода.

Община Левски подкрепи Националната информационна кампания "Роди дете в България" (СНИМКИ)

Празничната програма започва на 17 юли с икономически форум „Перспективи за развитие на град Левски, като част от Северозападен икономически регион“ от 10.00 часа в сградата на общинска администрация.

Община Левски е изпратила покани за участие във форума до министъра и зам.министъра на Министерството на икономиката,зам.министъра на МРРБ, Национална компания индустриални зони ,народни представители от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район и представители на местния бизнес.

Мечтата в Левски да отвори врати музей на името на Парцалев може да стане реалност

В празничния ден на 18 юли децата на град Левски ще поздравят жителите и гостите на община Левски в 10.30 часа на откритата сцена пред Община Левски. След тържествената церемония за издигане знамето на Община Левски, гражданско шествие ще се отправи към паметника на Васил Левски на гаровия площад.

Жителите на единствения град в България с името Левски и гостите на празника ще изразят своята почит и признателност към Апостола на свободата .С великата си духовна висота и гениални прозрения, гореща обич към Отечеството и воля за Свобода той преодоля времето и остана съкровен пример за поколения българи.

Подарък получиха децата в град Левски за празника си (СНИМКИ)

Васил Найденов, един от легендарните поп изпълнители на вечните български песни ще участва в празничния концерт вечерта от 20.00 часа задно с Георги Николов,Виктория Куприна и Владо Димов-Влади. По традиция, заря ще озари празничната вечер.

Децата на град Левски ще рисуват своите мечти на 19 юли, от 10.00 часа в парковата зона на централния площад, а на спортния комплекс по това време ще се проведат спортни състезания.

По традиция на общинския плувен комплекс в 11.30 часа ще започне състезание по плуване и най-добрите плувци ще получат награди.