/ ThinkStock/Getty Images
Международният младежки център (ММЦ) в Перник започва своя доброволческа мисия в подкрепа на незрящи и частично незрящи хора. Инициативата е съвместна с териториалната организация на Съюза на слепите в областния град. Това съобщи директорът на ММЦ Радост Раданова. 

В момента тече етап на кандидатстване от страна на младежи, изявили желание да участват в начинанието. Едно от условията е те да са на възраст от 18 до 29 години и да отделят част от времето си за доброволческа дейност.

Хора с увреждания от Габрово със зов за помощ (ВИДЕО)

Младите хора ще помагат на незрящите чрез разходки до парка, в пространството около техния дом или с посещение до близкия магазин. Освен това, те ще разговарят и общуват с тях. Друга идея е доброволците да се ангажират с изхвърлянето на битовите отпадъци на незрящите хора в определен ден и час или с дейност, която не е свързана с пряк контакт вътре в дома.

"От ММЦ очакват териториалната организация на Съюза на слепите в Перник да им предостави информация за техни членове желаещи да бъдат включени в инициативата.
На бъдещите доброволци ще бъде направен подбор и последващо обучение с ясни и конкретни указания. Очакванията са инициативата да стартира в края на месеца или най-късно в началото на следващия", заявиха те.
Милен Миланов, БТА