Незрящи и нечуващи хора от Габрово със зов за помощ, предава NOVA. Хората с увреждания чакат година да получат помещение в града, където да се събират и да си помагат. А когато го получават, то се оказва неизползваемо. 

Повече от година Организацията на слепите и нечуващи хора от габровска област се молят на властите да им предоставят помещение за клуб. Това се случва едва в средата на тази година. 

Марина Илиева и Мишо Ангелов са 100-процентово незрящи и инвалидизирани, каквито са и повечето членове на организацията. „В момента с тази пандемия е невъзможен ремонт. И за нас, членовете, хората с увреждания - слепи и глухи - е много трудно да се справим без средства", сподели Маринка Илиева.

Членовете на организацията са 27, като не всички са от Габрово. Вече половин година, откакто помещението им е предадено безвъзмездно, незрящи и нечуващи трябва да поемат разходите за него, въпреки че не го ползват. Като такса мощност към енергото например.

От Организацията вече са подали искане до Общината да им бъде предоставено друго помещение. Ако това не стане, ще трябва да ремонтират това.

„Със зов за помощ, ако има възможност - фирми, спонсори, кой с каквото може да ни помогне, за да може да направим ремонт и да може да помагаме на нашите събеседници", призова Маринка Илиева.
nova.bg