Следващото заседание по делото е в началото на другата година
Софийският районен съд разпитва свидетели по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов.

Пернишкият младеж е подсъдим за няколко престъпления, основната част от които за нанесен побой. Показания даде един от сочените за жертви на побой. Футболният треньор Румен Николов си спомни, че юни 2022 г. бил при приятел с местен бизнес в Перник.

Дадоха на съд прокурорския син заради закани с убийство срещу бившата му приятелка

Тръгнал към автомобила си, но се сетил, че трябва да мине през пазар. Видял момче да се усмихва и да го поздравява. Николов отвърнал на поздрава, но получил удар с нещо като бокс и паднал. След удара попитал нападателя си защо го удря, а той отвърнал, че е заради думи на Николов, че братовчедката на нападателя е “платена”.

"Вече не можех да говоря, болеше ме. Обадих се на бащата на Васко, с когото се познаваме", разказа спортистът. Казал, че отива да вземе медицинско. Бисер Михайлов (бащата на Васил - бел. авт.) го посъветвал да изчака ден и на трезва глава да вземе решение.

И признал, че не говори със сина си. Снимка установила, че Николов има счупване на две места на челюстта. Взеха ми показания през нощта. Започнаха да ми падат зъбите, каза още Николов пред съда.

Васил Михайлов задава въпроси на Николов за ситуацията, но получи от него същите отговори. Прокурата предостави данни, че в ареста в Кюстендил Михайлов удрял други задържани.

Това наложило да бъде преместен в самостоятелна килия. Там пък той запалил одеало. Наложило се охраната да ползва пожарогасители. Подобен бил случаят с друг човек от Перник.

Инцидентът е от края на май 2022 г. Около полунощ, бяхме в центъра на града, разказа Никола Григоров пред съда. Той си спомни, че неговият приятел Едуард Крушовски имал кавга с Васил Михайлов.

След четири закани за убийство: Съдът иска постоянен арест за прокурорския син от Перник

"Започнало сбиване, като Михайлов ритал в главата и корема Едуард. Преди това те имали разговор, който продължил три минути", каза още Григоров. Той си спомни, че Васил Михайлов го предупредил да дръпне баща си, за да не стане по-голяма свада. В крайна сметка Никола Григоров разказа, че бащата му Красимир все пак бил ударен от Васил Михайлов.

От удара мъжът паднал. Красимир Григоров разказа, че не си спомня точно как е паднал. Но цитира сина си, който в деня на инцидента му разказал, че е удрян от Михайлов.

Следващото заседание по делото е в началото на другата година. 
Димитър Абрашев, БТА