Софийската районна прокуратура внесе в Районен съд - Перник обвинителен акт срещу Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов, за закани с убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

От прокуратурата съобщават, че в периода от 28 октомври 2022 до 21 юли 2023 г. Васил Михайлов четири пъти се е заканил с убийство на Рангелова. На 28 октомври 2022 г., около 04:00 ч. в апартамент в Перник, Михайлов ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21 юли т.г., около 17:30 ч. в Перник, обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал, докато е бил в затвора в София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд. По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно.
Константин Костов/БТА