Васил Михайлов остава зад решетките по обвинението, че е заплашил със смърт приятелката си
Кюстендилският окръжен съд остави в ареста сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил. Така магистратите потвърдиха взетата от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение, а решението им не подлежи на обжалване и протест.

В края на миналия месец на 20-годишния мъж му бе наложена мярка задържане под стража, а той привлечен от Софийската районна прокуратура като обвиняем в закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

Васил Михайлов призна вината си за две престъпления, остава в ареста за 20 месеца

"Веднага ще пусна ново искане за изменение на мярката на неотклонение", заяви защитникът на обвиняемия  Любомир Таков и коментира, че решението на Кюстендилския окръжен съд е "възмутително".

"Клиентът ми търпи мярка за неотклонение домашен арест, която, съгласно решение от 1992 г. на КС, е приравнена по правно значение и последици на задържане под стража. Действително става въпрос за две различни производства, но целите на мерките са да възпрепятстват укриване и извършване на престъпление или осуетяването на привеждане в сила на влязла в сила присъда", посочи още Таков.

Задържаха прокурора от Перник Бисер Михайлов за побой над съпругата му

Пред съда Васил Михайлов каза, че иска по-лека мярка, за да се радва на близките и малката свобода, която има, докато е под домашен арест. Той разказа, че е подложен на психологически натиск, защото на възрастта си, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в затвора. "Заклевам се в майка ми, която единствено обичам, че съм обвинен за побойник – нещо, което не съм аз", каза Михайлов и добави, че е "добър човек", макар да е правил и недобри неща.

Според обясненията му пред съда обвиненията на бившата му приятелка Боряна Рангелова са плод на ревността ѝ към него и за тях няма никакви доказателства.

На 13 септември Софийската районна прокуратура обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от него. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли и на 21 юли тази година.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 до юни 2022 година. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

Към настоящия момент срещу Михайлов има други две висящи досъдебни производства.
Елица Иванова/БТА