Окръжната прокуратура в Ловеч започна разследване за убийството, извършено на 24 май в Тетевен, съобщиха от обвинението.

Разследването на убийството е започнато от полицията. Около 22:00 часа след приключване на тържествена заря в града по пътя за ромската махала се засекли две групи мъже, в едната - баща и син, а във втората - двама братя.

Убийство в Тетевен, има задържани

Между тях възникнал спор на битова основа, по време на който единият брат отнел от сина бутилка с алкохол и го ударил по главата. Бащата на пострадалия, на 51 години, се намесил и възникнало сбиване.

Вторият брат, на 25 години, извадил носен в него нож и нанесъл удар в шията на бащата. Бил засегнат важен кръвоносен съд и вследствие на кръвозагуба мъжът починал.

Извършителят избягал и укрил ножа в крайпътна ограда. След проведени издирвателни действия, същият е задържан, като е посочил мястото на укриване на ножа. От същото място, както и от местопроизшествието, са иззети веществени доказателства и следи за изследване.

Извършителят първоначално е задържан за срок от 24 часа и предстои привличането му като обвиняем. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.