/ IStock
Паралелка в ловешко училище е под карантина
Една паралелката в ОУ "Христо Никифоров" в Ловеч ще бъде карантинирана заради заразен с коронавирус ученик, съобщиха от РЗИ.

Повече легла за болни от коронавирус в ловешката болница

Момчето е на 12 години, от троянското село Борима. Той е в домашна изолация и е контактен при друг, по-рано потвърден случай. В Ловешка област положителните проби за COVID-19 през последното денонощие, са осем.

Сред тях е и на медицинска сестра в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Тя е в домашна изолация. От РЗИ и болницата не уточниха в коя структура на лечебното заведение работи, посочиха само, че не е в отделение. Предстои изследване на контактните с нея.

Петима новозаразени в Ловешко, почина мъж

От заразените, най-тежко е състоянието на 86-годишен мъж от луковитското село Дъбен, хоспитализиран в УМБАЛ-Плевен. Той е на кислородна терапия и с множество придружаващи заболявания. Има едно контактно лице в семейството.

Общо диагностицираните към 18 октомври в областта са 165. Активните случаи са 81, като 57 души са в домашна изолация, а 26 - хоспитализирани; излекуваните са 79, а общо карантинираните - 159.
БТА