/ iStock/Getty Images
Петима от новонастанените пациенти в белодробната болница в Троян са с коронавирус
"Петима от новонастанените пациенти в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, са с положителни проби за COVID-19", съобщи директорът на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска.

Учителка в детска градина и ученици са с COVID-19 в Ловешко

През последното денонощие в област Ловеч, са установени осем случая на заразени с коронавирус, сред които учител в СУ "Васил Левски" в Троян и служител на районното управление на МВР.

По думите на д-р Дудевска, в момента в болницата са настанени общо десет пациенти с коронавирус. Всички са с двустранни пневмонии, в стабилно общо състояние.

Двама работници в циментов завод в Ловешко са с коронавирус

Тя посочи още, че има притеснение относно капацитета на болничните легла, тъй като в отделението, освен потвърдените случаи, които са в отделни боксове,се настаняват и непотвърдените, но съмнителни. Има обаче готовност при нужда цялата болница да бъде определена за лечение само на пациенти с COVID-19.

Към момента в лечебното заведение са определени 30 болнични легла за пациенти с коронавирус, като десет са запълнени от потвърдени, а осем от съмнителни за коронавирус болни. Още шест са изключени, тъй като в помещението се прави ремонт.

Семейство лекари от Луковит са с COVID-19

От дарителския фонд към Община Троян, са отпуснати средства за закупуване на 300 бързи теста за нуждите на болницата. Лечебното заведение разполага с необходимите медикаменти и предпазни облекла.

По информация от Щаба, учителят с положителна проба за коронавирус не е бил на работа от седем дни. Препоръчано е на директора на училището Ангел Балев засилена дезинфекция в училищната сграда и закупуване на бактерицидни лампи, които да бъдат поставени в кабинетите по информационни технологии и учителската стая.

Предстои и дезинфекция на сградата на РУ на МВР в Троян, както и изследване с PCR тестове на всички служители.
БТА