/ iStock/Getty Images
Двама работници в циментовия завод в село Златна Панега, община Ябланица, са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ-Ловеч.

Семейство лекари от Луковит са с COVID-19

Те са свързани епидемиологично и са контактни на положително лице по месторабота в завода. Единият е 44-годишен мъж от село Кирчево, община Угърчин. Той е с леки симптоми, поставен на домашна изолация и лечение.

Установени са четирима контактни в семейството, от които деца, на 7 и 11 години, ученици от ОУ "Христо Ботев" село Кирчево. Вторият случай е 40-годишен мъж с настоящ адрес в Плевен. В област Ловеч няма контактни лица за обхващане с карантина и изследване.

Петима служители в детски заведения в Троянско са с COVID-19

Ръководството на предприятието е предприело необходимите противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на инфекцията сред работещите, както и изследване на всички в предприятието.

Незабавно са изолирани контактните лица на заразените на работното място и от организирания транспорт до Плевен, ще бъдат допуснати на работа след получаване на отрицателен резултат.

След установяване на първия положителен случай е проведена крайна огнищна дезинфекция в работния сектор и служебния транспорт. Редуцирано е присъствието на посетители и подизпълнители единствено до неотложни случаи, за подсигуряване на непрекъсваемия режим на работа на завода.

Ученичка и служители в общежитие са с коронавирус в Ловеч

Въведени са и се прилагат процедури за определени общи зони и всички помещения са с лимитиран достъп, единствено по необходимост. Компанията провежда регулярни тестове за скрининг на служители и външни изпълнители, които се налага да имат достъп до територията на "Златна Панега Цимент" АД и така са установени положителните случаи, допълват от инспекцията.

През последното денонощие в Ловешка област има още три случая на заразени с COVID-19. Това са: 71-годишна жена от село Славяни, община Ловеч, и 68-годишна жена от Ловеч.

Двете са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на ловешката болница. Петият случай е 60-годишна жена от Ловеч, настанена в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян.