/ IStock
Сред заразените е и медицинска сестра в детска градина и училище
Мъж на 79 г. с положителна проба за коронавирус, е починал на 14 октомври в "Инфекциозно отделение" на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, съобщиха от РЗИ. Той е бил с придружаващо сърдечно заболяване и с хронична мозъчно-съдова болест.

Осем новозаразени в Ловешко, сред тях учител и служител на МВР

Общо за последното денонощие потвърдените случаи на COVID-19 в областта са пет, като четирима души са хоспитализирани в "Инфекциозно отделение" на ловешката болница.

Сред заразените е 63-годишна медицинска сестра в детската градина и училището в кв. "Гозница" в Ловеч. При епидемиологичното проучване и оценката на риска на работното място е установено, че последният й работен ден е бил 9 октомври.

Учителка в детска градина и ученици са с COVID-19 в Ловешко

Медицинската сестра е използвала лични предпазни средства. Извършена е крайна огнищна дезинфекция в училището и в детската градина. Няма да се предприемат други мерки. В семейството е установено едно контактно лице, което е карантинирано.

Към 10:00 часа днес, общият брой на диагностицираните случаи в областта, е 119, от които активните са 41, хоспитализирани са 19 болни,  излекуваните са 75.