/ IStock
От вчера леглата в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч са повишени на 23 в Инфекциозно отделение, заради нарастващия брой случаи. В ловешкото лечебно заведение към момента са настанени 9 пациенти с COVID-19, съобщи директорът д-р Румяна Нановска. 

"Ако така върви тенденцията, ще се справим с леглата. Очакванията ни обаче са за повече болни. Следващата стъпка е цялото вътрешно отделение да стане само за ковид болни", каза още д-р Нановска и добави, че към момента няма проблем с персонала, обслужващ такива пациенти.

Общо през последното денонощие са потвърдени 15 случая на заразени с коронавирус в Ловешка област.

Петдесет и осем годишна детска учителка в ЦДГ "Мария Сиркова" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. 

Тя и децата в групата, където е преподавала, ще бъдат ще бъдат карантинирани. На директора ще бъде връчено предписание за провеждане противоепидемични мерки и крайна огнищна дезинфекция.

Осем от потвърдените случаи са от три семейни огнища в Троян, вече карантинирани като контактни на положителен случай. Други четирима са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян. Всички са на възраст между 58 и 76 години.

Директорът на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска заяви за БТА, че общо настанените болни с положителни проби за COVID-19 са 15. Изчакват се резултатите на още четирима пациенти. Половината от капацитета на отделението е запълнен. По думите на д-р Дудевска има притеснение относно броя на медицинските сестри, тъй като някои от тях напускат, поради опасения да работят с болни от коронавирус.
БТА