/ iStock/Getty Images
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е инспектирала ремонти по капиталовата програма, която е за над 26 милиона лева. Тя е проверила ремонтните дейности на път LOV-2061 Йоглав - Тепава, съобщиха от Общината.

По трасето се работи в две направления - едното е аварийно укрепване на голямо свлачище, дейности за над 59 хиляди лева. Извършва се и ремонт на целия път, част от общинската мрежа, на стойност 300 хиляди лева, със собствени бюджетни средства на общината.

Община Ловеч организира извозване на едрогабаритни отпадъци

Този път беше проблемен, особено през зимата, а сега се оказва, че навремето е асфалтиран, без да се слага основа, и това е довело до пропаданията, е казала при обхода Маринова.

В момента една бригада разчиства трасето от надвиснали дървета и храсти, а друга подменя тръбите на водостоците. Част от тръбите на пътните съоръжения са напукани и при вадене се смачкват; налага се да се подменят. Досега са разкрити три водостока, може да има още, е съобщил Цветозар Петков, геодезист.

Дейностите са започнали на 27 септември, като е въведена временна организация на движението по обходен маршрут. Друг проект от капиталовата програма е ремонтът на LOV 2076 - път от разклона за Абланица до центъра на селото, на стойност 298 хиляди лева; участъкът е готов.

Капиталовата програма има 99 позиции, включени са детски градини, къщи, преустройство на терена на бившата казарма, купуване на техника и други. Общата сума е над 26 милиона лева, от които над 20,6 милиона лева са външно финансиране.