/ ThinkStock/Getty Images
Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева призна за виновна в длъжностно присвояване Даниела М., като служител в обединено детско заведение.

Оневиниха жена обвинена от община Дупница в присвояване на пари


Съдът й наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, като отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 4 години. Тя е неосъждана, на 40 години.

Банкерката, източила милион, превеждала парите на виртуален любовник от Монтана

Съдът призна подсъдимата за виновна в това, че: за времето от януари 2009 г. до декември 2015 г., при условията на продължавано престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, в качеството си на длъжностно лице - завеждащ административно-техническа служба в ОДЗ, в село в Община Дупница, е присвоила чужди пари в общ размер на 80 780.07 лв., собственост на Община Дупница, представлявана от кмета, поверени й да ги пази, като присвоените пари са в големи размери.

Жена присвои пари от възрастен жител на Габрово за чието домакинство е полагала грижи

Подсъдимата е призната за виновна в това, че всеки месец, в посочения период от време е присвоявала суми, в различни размери - от 324 лв. до 1611 лв. на месец. Сумите били събирани от родителите на децата, като такса за посещение в детската градина, но не са превеждани по сметката на община Дупница.

Осъдиха касиерка, присвоила над 32 000 лева - пари от членски внос

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.