Осъдиха касиерка, присвоила над 32 000 лева - пари от членски внос. По внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура-Троян осъдиха касиер, за присвояване на над 32 хиляди лева чужди пари.

Рецидивист измами пенсиониран полицай

Съдебното производство е разгледано по реда на Глава 27 от НПК - съкратено съдебно производство, при което подсъдимата се признава за виновна и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт на прокуратурата.

 Тя е призната за виновна за това, че за периода от 1 декември 2010 г. до 31 юли 2016 г. в Троян, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на касиер на ВСК при КТ „Подкрепа“ към „Балканфарма Троян“ АД, противозаконно присвоила чужди движими вещи, които владее и пази, като обсебването е в големи размери - сумата от общо 32 339 лв., представляваща членски внос на 36 броя членове на ВСК. В края на 2012 г. обвиняемата се нуждаела от парични средства.

Решила, че може да взема част от поверените и пари и да ги осчетоводява по неверен начин, като по-късно възстанови взетите суми. За целта направила дубликат на личните картони, които предоставяла при ревизиите.

Така за периода от 1 декември 2010 г. до 31 юли 2016 г. обвиняемата,  от получен от членове на касата, но не внесен от нея по разплащателната сметка членски внос и от изтеглени от разплащателната сметка суми по заявени кредити от членове на касата, но непредадени на кредитополучателите, обсебила членски внос на 36 броя членове, общо в размер на 32 339,00 лв./

Домашен арест за банкерката, обвинена за присвояване на 440 000 лв.

За извършеното деяние, жената е осъдена на четири години лишаване от свобода, редуцирано по чл. 58а от НК на 2 години и 8 месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за изпитателен срок от пет  години.

Обвиняемата е лишена от правото да упражнява отчетническа и материално-отговорна дейност за срок от три  години. Съдът е уважил и предявените граждански искове в размер на 32 339 лв. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ловеч.