Трима съветници в Дупница гласуваха против бюджета за тази година
Трима съветници в Дупница гласуваха против бюджета за тази година / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

С три гласа против Общински съвет Дупница  прие отчета на бюджета за 2010 година и бюджета за 2011 година. 22 316 195 лв. е размерът за тази година.

Според кмета Атанас Янев, това е един балансиран бюджет. В момента общината може само да се изкърпва дупки, тъй като все още не е сменена водопроводната и канализационна мрежа обясни Янев.

Първан Дангов определи бюджета като „надут", Георги Пехливански го нарече амбициозен, Методи Стойнев - прекалено оптимистичен. Атакисът коментира, че заложените от продажба пари в размер на 3,5 млн.лв. няма как да се изпълнят. И миналата година са заложени толкова, оказва се обаче, че са постъпили около 800 000 лв. Икономическата обстановка в страната не се е променила съществено спрямо миналата година, за да очакваме ръст в продажбата на имоти, не може да очакваме, че тази година ще се оправи положението - обясни Методи Стойнев позицията си. Той коментира още, че заложените за рехабилитация и ремонт на общински пътища средства са изключително малко. На същото мнение е и съпартиецът му Милен Попов. Той заяви, че е нормално да се дават повече пари за пътната инфраструктура. „Не може общинските пътища да не са приоритет, общинската болница да не е приоритет, а да е приоритет парк Рила" заяви от микрофона Попов.

„Дъвката парк Рила се дъвче вече четири години" каза в изказването си пък Първан Дангов.

Бюджетът е надут, за да може да се харчи повече допълни Дангов. Миналата година неразлатените разходи за са били около 3 млн.лв., сега са над 5 млн.лв. Новият екип сигурно ще завари 6 мил. прогнозира съветникът. Георги Пехливански от БСП и Силвия Овчарченска от НДСВ изразиха надежда, че заложените 53 млн.лв., които се очаква да дойдат по европейски проекти ще бъдат факт.

Община Дупница е на 14-то място по усвояване на европейски пари заяви кметът Атанас Янев."Сигурно сте на 14-то място, но по крадене", репликира Първан Дангов.