Пътят е затворен за преминаване в момента, но в района няма бедстващи хора
Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна, съобщиха от Община Рила.

От полицията в Кюстендил казаха, че на 22 август, след 17:00 часа, е била оказана техническа помощ след свличане на земна маса на пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, а пътят е бил затворен.

Укрепват четири свлачища в страната

Днес призори в района е имало ново свличане, казаха зот полицията. Оттам уточниха, че пътят е затворен за преминаване в момента, но в района няма бедстващи хора.

Пътят се стопанисва от Община Рила, казаха от агенцията "Пътна инфраструктура". Заместник-кметът на общината Лазар Чавков посочи, че разчистването в района продължава.

Снощи аварийните дейности са продължили до 22:00 часа, като е оказана помощ за прибирането на четири автомобила, останали в участъка. "Това е район с голям водосбор. При наличието на обилни валежи, както в момента, се получава събиране на много вода, която се спусна, заради високата денивелация, надолу по склона с голяма сила.

Свлекли са се скална маса, дървета и кал", каза Чавков. Той посочи, че районът, където се е активирало свлачището, е между отбивката за гроба на Св. Иван Рилски и Кирилова поляна.

"Предполагам, че работата ще продължи през целия ден. Такива проблеми в района последно е имало преди 20 години", посочи Чавков. Той уточни, че днес следобед ще се събере кризисен щаб, който да приеме решение, с което да се търси финансова помощ за укрепването на участъка.