След 16:00 часа пускат движението на леките коли за Кулата в едното платно на магистрала „Струма“ край Дупница, в участъка на опожарения тунел, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

БГНЕС

Георги Терзийски: Следобед може да пуснем леките коли по АМ „Струма“

Извършените днес тестове са показали, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци. Днес и в събота - 24 август, в участъка ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще се движат  по главен път Е-79. 

БГНЕС

АПИ: Готови сме до края на деня да пуснем едното платно на „Струма“

В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по пренасочени по Е-79.

БГНЕС

АПИ ще инспектира колоните на моста на магистрала „Струма“

Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни, изтъкват от Пътната агенция. През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на магистрала „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

БГНЕС

Тонове боклук все още са под магистрала „Струма” (ВИДЕО)

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността от 14:00 днес до 20:00 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от магистрала „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“.

БГНЕС

Докога остава затворена магистрала „Струма“?

При пътен възел „Бобошево“, тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.