Платното в посока София на АМ „Струма“ при Дупница ще бъде пуснато най-рано след 2 - 3 седмици. Това каза инж. Иван Досев от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред NOVA.

Остава частичното бедствено положение в Дупница заради големия пожар
 
По думите му има достатъчно добър контакт между АПИ и общините и институциите.
 
„Комуникираме постоянно. Направили сме множество проверки, но само тази на АМ „Струма“ ни е протоколирана. Правим ежемесечни обходи. Може да е имало случаи, в които да са се виждали отпадъци при автомагистралата, но ние такива в нашия сервитут не сме установили в онзи момент при подадения сигнал от Община Дупница“, добави Досев.

АПИ внася сигнал в прокуратурата във връзка с пожара край Дупница
 
„Имаме изрична заповед от председателя на АПИ от деня след инцидента на АМ „Струма“ целево да се обходят всички съоръжения. Ние не подхождаме с актове и предписания, а си почистваме обхвата на пътищата. За съжаление ще трябва пак да разходваме едни бюджетни средства за почистване. Колегите от областните пътни управления са всеки ден на терен и знаят къде може да се случи замърсяване. Имаме срок до 23 август да се обходят всички пътища“, посочи Досев.

Образувано е досъдебно производство за възникналия пожар в района на фирма "Феникс-Ресурс"
 
По думите му, ако мостът на АМ „Струма“ не се ползва, не може да падне.
 
„Проблемът е, че не може да се ползва в момента. Без да се изготви проект, няма да се започнат ремонтни дейности. Имаме два предварителни огледа, днес колеги пак ще ходят. Платното в посока София ще бъде пуснато най-рано след 2 - 3 седмици. В другата посока пускането на движението ще отнеме повече време. С цел да облекчим трафика и да не допускаме слаби места по републиканската пътища, ще започнем отстраняване на отпадъците с нашия бюджет“, каза още инж. Досев.