/ БГНЕС
Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри километър на АМ „Струма“ от незаконно струпаната смет в обхвата на магистралата, съобщиха от АПИ. Междувременно община Дупница спешно търси варианти как да премахне сметището под магистралата.

Тонове боклук все още са под магистрала „Струма” (ВИДЕО)
 
Под „Струма“ има камара от боклуци, намираща се само на метри от сметището, което се запали и причини щети на магистралата.
 
За улеснение на трафика, от 14:00 ч. петък до 20:00 ч. в събота включително, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“.

Обвиниха собственика на запалилото се депо за отпадъци край Дупница
 
При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.
 
В петък изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Отнемат лиценза на фирмата, чийто склад горя под АМ „Струма”
БГНЕС