Увеличава се броят на хоспитализираните болни заради усложнения от COVID-19 в област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

56 нови случая на коронавирус в Кюстендилско

В момента, в трите болници в област Кюстендил, са настанени със 17 пациенти повече, в сравнение с вчерашния ден. Броят им достига 101 души и ситуацията е динамична. Натоварване има във всички лечебни заведения.

Към този час в COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, град Дупница са настанени за лечение 28 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а 14 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 39 души. Един от тях е в реанимация. Други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

През почивните дни: 80 нови случая на COVID-19 в Кюстендилско

Към днешна дата в COVID отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 34 лица. От тях четирима пациенти са интубирани, има и 20 души на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие е починала 59-годишна жена от община Кюстендил, с придружаващи заболявания. За 24 часа положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 51.

Новозаразени лица има в общините: Кюстендил - 23, Дупница - 16, Сапарева баня - 6, Бобов дол - 3, Кочериново - 2 и Невестино - 1. 
Агенция "Фокус"