Четирима души са починали
В рамките на три дни в област Кюстендил са починали четирима души от усложнения на COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Над 46 400 са ваксинирани в Кюстендилско

Починали са двама мъже на 70 години и на 80-годишна възраст от община Дупница, както и 53-годишна жена и 75- годишен мъж от община Кюстендил. Те са имали придружаващи заболявания.

Нови 80 положителни проби за COVID-19 има в област Кюстендил за изминалите три - от 1 октомври до 3 октомври. Новозаразените лица са от общините: Дупница - 36, Кюстендил - 36, Сапарева баня - 3, Бобов дол - 2, в Кочериново, Невестино и Бобошево има по един нов случай.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 37 лица. Четирима от тях са интубирани, има и 22-ма пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

43 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилско, двама са починали

В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 25 души. Един е на интензивно лечение, по-голяма част от пациентите са на кислород.

В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, град Дупница са настанени за лечение 23-ма пациенти. Един е на интензивно лечение, а 10 души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
Агенция "Фокус"