/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми трима турски граждани за незаконно превеждане през границата на страната на чужденци, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Предадоха на властите в Полша българин, разследван за проституция и трафик на хора

Тримата са били уличени за трафика през ГКПП "Капитан Андреево" - шосе от Република Турция у нас на трима иракски граждани, сред тях и малолетно дете.

До момента е установено, че в Истанбул, Република Турция, тримата иракски граждани - двама съпрузи и малолетната им дъщеря на 13 години, се качили в автобус с турска регистрация по линията Истанбул-Букурещ.

Задържаха българин за трафик на мигранти в Гърция

Водач на автобуса е бил единият, а като обслужващ персонал с него пътували и другите двама. Преди турския граничен пункт иракските граждани били укрити от тримата обвиняеми в специален тайник във вътрешната част на автобуса до задната врата.

Трима българи с присъди в Лондон за експлоатация на транссексуални

На ГКПП "Капитан Андреево" след преминаването на турския граничен пункт била извършена паспортна проверка на пътуващите, след което автобусът бил изпратен за допълнителна инспекция в гаража на митницата.

Разкриха мрежа за трудова експлоатация на българи във Франция

През това време укритите лица излезли от тайника, а служител на "Гранична полиция" установил тримата иракски граждани. Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.