Нови огнени стихии в областта
Продължава борбата с пожарите в Хасковско, съобщиха от Областна администрация. В село Брягово продължава работата по гасенето на пожара. В стамболовското село Пътниково огнената стихия, която възникна вчера следобед, е вече овладяна.

Там остава един дежурен екип от пожарникари. Този следобед се е подпалила широколистна гора край село Светлина, община Тополовград. Пожар е възникнал и между селата Румелия и Тополово, община Маджарово. Изпратени са екипи от служители на пожарната, които да потушат огъня.

Пожарите в Хасковско: Каква е обстановката в областта (ВИДЕО)

Двата големи пожара - Белица, Бисер, Черна могила и Йерусалимово, Иваново, Доситеево, са вече загасени. Има дежурни екипи пожарникари, които следят за възобновяването на огнищата

Тази сутрин пристигна военно формирование от 2-ра Тунджанска механизирана бригада за гасене на пожари и справяне с бедствията, което бе поискано от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов.

Един автомобил БАТ е осигурен на терен. Също така на разположение е булдозер от пожарната за прокопаване на просеки. До следобедните часове се очаква огнената стихия да бъде овладяна.

Припомняме, че все още остава в сила обявеното частично бедствено положение на територията на общините Харманли, Любимец и Свиленград, а от снощи и в Хасково. Вчера пожарите край Любимец бяха овладени, там имаше голяма опасност да бъде затворена АМ "Марица".