Двата големи пожара - Белица, Бисер, Черна могила и Йерусалимово, Иваново, Доситеево, са вече загасени. Има дежурни екипи пожарникари, които следят за възобновяването на огнищата, съобщиха от Областна администрация.

Битката с огъня: 45 пожара в страната продължават да горят (ОБЗОР)

Продължава борбата с огнената стихия в село Брягово. На разположение са 11 пожарни автомобила. Помощ има от Смолян, Кърджали и Ямбол. Участват доброволци, екипи от Общинско горско стопанство и Община Хасково.

Тази сутрин пристигна военно формирование от 2-ра Тунджанска механизирана бригада за гасене на пожари и справяне с бедствията, което бе поискано от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов.

Пожарите в Хасковско: Ще бъде ли затворена АМ „Марица“

Един автомобил БАТ е осигурен на терен. Също така на разположение е булдозер от пожарната за прокопаване на просеки. До следобедните часове се очаква огнената стихия да бъде овладяна.

Припомняме, че все още остава в сила обявеното частично бедствено положение на територията на общините Харманли, Любимец и Свиленград, а от снощи и в Хасково. Вчера пожарите край Любимец бяха овладени, там имаше голяма опасност да бъде затворена АМ "Марица".