Антон Лозев
Антон Лозев / Личен архив на Антон Лозев
Създателят на първия в страната и Димитровград клуб по рокендрол Антон Лозев изгуби битката с болестта. През октомври миналата година окончателно му бе поставена най-тежката за един спортист диагноза- Амиотрофична Латерална Склероза (АЛС) или болест на Лу Гериг - неврологично заболяване, което води до атрофия на мускулите, постепенна парализа и фатален край.

Антон Лозев е инженер по образование и танцьор по призвание и душа, разказват приятелите му. Човек, който през целия си съзнателен живот не е спирал да танцува, да спортува, да води в извънработното си време различни танцови школи.

Приятели на семейството и възпитаници на школите по танци, които е водил, не просто заявяват съчувствие и подкрепа, но започват да търсят варианти за спасение. В края на ноември миналата година те стартираха и благотворителна кампания „Мисия Надежда“ за лечение със стволови клетки на четири курса, което ще струва по 10 000 $ на курс или общо 40 000 $.

С поредица благотворителни инициативи средствата за първата процедура бяха събрани. От нея обаче, няма никакъв ефект, а и лекарите, които я провеждат, не са оптимисти в прогнозите си за стопиране на заболяването. Той и семейството му решиха, че няма да продължат кампанията за набиране на средства.

Не се чувстваше добре последните 3-4 дни, но нито веднъж не се оплака, разказаха близки на Антон.

Съболезнования на семейството и близките му!