Обявено е бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Тополовград и Ивайловград
Пожарът в Сакар е обхванал над 100 000 дка площи. В община Свиленград са изгорели над 100 000 дка площи, от които 24 000 дка гори.

Огънят в посока село Младиново се контролира. Правят се просеки в района на село Щит и село Михалич. Селата са в безопасност. Към момента пожарът е изолиран от възможността да навлезе в Турция, съобщиха от Областна администрация-Хасково.

Борбата с пожарите у нас: Каква е обстановката в страната (ОБЗОР)

В село Левка няма опасност за хората и къщите, но положението остава критично. Продължават на терен да работят 17 екипа на пожарната, горски екипи и доброволци.

Пътят между Свиленград-Тополовград е силно задимен и е затворен. Косенето остава забранено. Пожарът, който е възникнал в село Студена е предизвикан именно от този вид дейност. 

Военнослужещи с тежка инженерна техника от Сухопътните войски участват и в борбата с огъня в района на селото. Ситуацията остава критична.

Огнената битка: Продължава гасенето на пожарите в страната (ОБЗОР)

Областният управител на Хасково издаде заповед, с която е обявено бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Тополовград и Ивайловград.



В сила и заповед, с която е забранена изцяло обработката на пасища и балирането на сено и слама на цялата територия на областта до второ нареждане.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня