/ netinfo

Кметът Добри Беливанов внесе сигнал до Окръжна прокуратура и Областния управител относно Бюджет 2018. Това съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Според градоначалника, има нарушения на материалния закон, така също и на административнопроизводствените правила при приемане решение №596 от 26.01.2018г. на Общински съвет-Хасково.

Дидо Гаргов: Може и да има саботаж на Бюджет 2018, въпрос на нагласа

Внасянето на сигнала не означава спиране на работата по Бюджет 2018.  Напротив, вече се работи по подготовката за изпълнението на решенията на Общински съвет,уточняват от общината. 
 
Окръжна прокуратура и Областния управител са тези, върху които пада тежестта за следене на  законосъобразността  на решенията на Общински съвет, каза кмета Добри Беливанов и добави: „Относно твърденията на Общински съветници, че с внасянето на своето предложение за Бюджет 2018 на Община Хасково кметът се е опитал да промени такса смет припомням,че  според Закона за местните данъци и такси, размера на такса битови отпадъци се определя от Общинския съвет, тя трябва да бъде приета до 31 октомври на предходната година.

Крият бюджет 2018 г на Хасково, общината не била готова с него

Общинските съветници твърдящи тази неистина много добре знаят, че не съм внасял подобно предложение а те още по малко са гласували подобно.  

В интервю пред Дарик радио-Хасково вчера председателят на бюджетната комисия към ОбС-Хасково Дидо Гаргов съобщи, че е имало реална опасност от повишаване на такса смет, заради заложени 906 000 лв. от друг собствен приходоизточник, в план сметката за приходите и разходите за битови отпадъци.

Със 7 млн. лева повече ще разполага Хасково през 2018 г.

Това според Гаргов означава автоматично вдигане на такса смет, тъй като не съществува друг приходоизточник за чистотата. Съветниците са избегнали тази опасност , вземайки решение за увеличаване на събираемостта на такса смет.