Над 10 кг марихуана в газова бутилка на автомобил с българска регистрация откриха митническите служители на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция

На 16 юли, на пункта пристига кола, управлявана от български гражданин. Шофьорът е пътувал сам. В зоната за митнически контрол, той е обявил, че няма нищо за деклариране.

Откриха 11 кг марихуана, скрита в контейнер за смет на „Капитан Андреево”

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите инспектори откриват във вътрешната част на газовата бутилка в автомобила втора - с по-малки размери.

Агенция

Установено е, че тя съдържа два полиетиленови чувала със суха зелена листна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 10,180 кг и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 40 720 лева.

Иззеха над 9 кг марихуана в газова бутилка на кола на „Капитан Андреево” (СНИМКА)

По случая се води разследване, което се провежда под надзора на прокуратурата в Хасково. Само през последните седмици митническите служители на пункта откриха близо 20 кг наркотични вещества в напускащи страната леки автомобили с българска регистрация.

Агенция

Други 9,020 кг марихуана бяха открити наскоро в газова бутилка също на автомобил, управляван от български гражданин.