Адвокат Веско Георгиев,задължителна казарма
Адвокат Веско Георгиев,задължителна казарма / Дарик радио, Хасково
Адвокат Веско Георгиев
95934
Адвокат Веско Георгиев
  • Адвокат Веско Георгиев
Адвокат Веско Георгиев, бивш кадрови военен, който ще е сред първите най-щастливи, ако казармата се върне в стария си вид, всъщност е реалист. В студиото на Дарик радио – Хасково тази сутрин, той коментира вчерашните изявления на вицепремиера и министър на отбраната за въвеждане на доброволна военна служба и дори за връщане на наборната служба.

Според Веско Георгиев, говоренето за това много мирише на популизъм мирише и не само мирише, той проличава. Невъзможно е връщането на казармата в оня вид, смята Георгиев.

Въвеждат доброволна служба в България

„Причините не са само финансови. Първо в момента около 2 млн. млади хора са в чужбина, някой учат, някои работят. Кой от тях ще се върне, по какъв законов начин ще го задължим? Младите момчета обаче трябва да се обучават , но не и по този начин по който се предлага, смята Георгиев.

По думите му, войната е толкова възможна , че не можем да си представим и  Каракачанов е прав като казва, че има рискове, които приближават все повече границата на България.

Нашата армия, като брой, сега е равна на две футболни агитки. Тя спокойно може да се събере на стадион „Васил Левски”, като двата крайни сектора ще останат празни, заяви Георгиев.

Армията на България беше сериозна, но се измени системата, измени се поляризацията, но не трябваше до такава степен да се разрушава, а доброволна армия, като понятие няма как да се впише в сегашната ситуация, смята още Георгиев. Цялото мнение на адвокат Веско Георгиев в прикачения файл.