България танцува, Димитровград
България танцува, Димитровград / Дарик радио, Хасково
470 танца в 13-то издание на
99612
470 танца в 13-то издание на
  • 470 танца в 13-то издание на
13-то издание на националния конкурс „България танцува“, който е единственият без такса за участие, започва днес в Димитровград и ще продължи 3 дни в спортна зала „Младост“. Официалното откриване ще е в 13 ч. утре, а награждаването на победителите- в неделя следобед.
Около 1000 са участниците тази година от 51 колектива в страната. 470 заглавия ще бъдат представени в трите конкурсни дни, като днес се представят 235 солови изпълнители.

"България танцува" в Димитровград с 9 национални стипендии

7-членно международно жури, в чийто състав има кубинец, виетнамец и сърбин ще оценява танцьорите, съобщи основният организатор- ръководителят на общинския денс център „Галаксико“ Тихомир Митев. Председател на комисията е д-р Даниела Никифорова, а в състава му са още проф. Анелия Янева от ЮЗУ „Неофит Рилски“, ръководителят на балет „Арабеск“ Боряна Сечанова и солистът на софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

"България танцува"- вход за ВУЗ

Изключително богат е наградният фонд на конкурса тази година. И това издание осигурява 9 държавни стипендии за солисти 8- 12 клас по програмата за даровити деца на Министерство на културата, както и възможност за прием без изпит в катедра „Съвременна хореография“ на  ЮЗУ „Неофит Рилски“. 24 квоти за участие в международни състезания в Сърбия и Македония през 2019 г., ваучери за награди от различни фирми, парични от местния „Ротари клуб“, както и от община Димитровград са част от тазгодишния фонд за победителите, съобщи още Тихомир Митев.

Голямата награда на "България танцува" остана в Димитровград

  
Около 10 часа ще продължи днес конкурсната програма на соловите изпълнители. Очаква се утре, когато ще се представят дуети и малки групи тя да е приблизително 12 часа, а в неделя при формациите и продукциите програмата е 7-часова, съобщи още Тихомир Митев. Чуйте го в приложения файл.