Димитровград, "България танцува"
Димитровград, "България танцува" / Община Димитровград
"България танцува" вход за ВУЗ
95051
"България танцува" вход за ВУЗ
  • "България танцува" вход за ВУЗ
Зрелостниците, които станат победители в 12-то издание на националния конкурс „България танцува“, ще бъдат приети в специалност „Съвременна хореография“ на ЮЗУ-Благоевград. Това съобщи проф. Анелия Янева от университета, която тази година е в състава на 7-членното жури.

Конкурсът „България танцува“ продължава и днес в димитровградската зала „Младост“  от 9.30 ч. с дуети и малки групи- класически, съвременни и характерни танци. В 13 ч. е официалното откриване. Тогава ще бъдат обявени и удостоените с 9-те държавни стипендии от конкурса.

Надпреварата стартира вчера със солови изпълнители, където се конкурираха 170 танца. 400 са те за трите състезателни дни в „България танцува“. 35 са колективите от цялата страна, които участват. За първи път голямата награда- Купата на кмета на общината, ще бъде връчена не на състава с най-много отличия, а за танц, посветен на 70-годишнината на Димитровград. Носителят й ще бъде обявен утре, когато по програма пред журито ще се представят формации и продукции.