/ ДарикНюз, Архив
Над 400 участници в
95034
Над 400 участници в
  • Над 400 участници в
12-тото издание на националния танцов конкурс „България танцува“ започва днес в Димитровград и ще продължи до 29 октомври включително. Програмата стартира от 9.30 ч. днес в откритата преди ден след мащабния ремонт спортна зала „Младост“ със солови изпълнения. 35 са колективите, заявили участие в конкурса. В трите състезателни дни ще бъдат представени над 400 танца.

За първи път тази година в журито има международно участие- международният съдия Небойша Веселинов, който е и зам.-председател на танцовата федерация на Сърбия, Тургут Хурт от университета в Анкара и Шемси Хюсел от Международната асоциация по опазване на световното танцово наследство.

Председател отново е проф. Хикмед Мехмедов, а в състава са примабалерината д-р Диляна Никифорова, професорът от БАН Анелия Янева и солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

12-то издание на конкурса е посветено на 70-годишнината на Димитровград. Затова тази година голямата награда- Купата на кмета на Димитровград, ще бъде за танцово изпълнение, свързано с изграждането и историята на града. Входът за всички състезателни дни е свободен.

XII издание на "България танцува"
netinfo

"Отново ще бъдат раздадени и 9 държавни стипендии на Министерството на образованието, които са за индивидуални изпълнители в четвърта възрастова група. Организаторите от Общински танцов център „Галаксико“, Община Димитровград и Министерството на културата имат амбиция догодина да осигурят още 3 стипендии за танцьори във възрастовата група 5-8 клас", съобщи ръководителят на "Галаксико" Тихомир Митев. Чуйте го в приложения файл.