Галаксико, Димитровград
Галаксико, Димитровград / Дарик радио, Хасково
Голямата награда на
95058
Голямата награда на
  • Голямата награда на
За поредна година домакините от „Галаксико“ получиха голямата награда в националния конкурс „България танцува“. Тази година Купата на кмета на общината бе за танц, посветен на 70-годишнината на Димитровград. На ръководителя на „Галаксико“ Тихомир Митев тя бе връчена от кмета Иво Димов.

Димитровград, Галаксико
Дарик радио, Хасково

В рейтинговата класация за трите състезателни дни от конкурса в раздела за класически танци голямата награда замина за Варна и „Звездна дъга“. В направлението за характерни танци отличието бе за домакините от „Галаксико“ и за съвременни танци- за балет „Барби авангард“ от Сливен.

България танцува, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Паричните награди, осигурени от общината получиха: трето място за „Звездна дъга“ от Варна, второ за „Грация“ от Горна Оряховица и първа за „Барби авангард“ от Сливен.

България танцува, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Около 800 деца и младежи се включиха в 12-то издание на конкурса „България танцува“ през трите състезателни дни. 7-членно международни жури с председател проф. Хикмет Мехмедов оценяваше представените 400 танца в различните възрастови групи и раздели. В състава на комисията бяха международният съдия Небойша Веселинов, който е и зам.-председател на танцовата федерация на Сърбия, Тургут Хурт от университета в Анкара и Шемси Хюсел от Международната асоциация по опазване на световното танцово наследство, примабалерината д-р Диляна Никифорова, професорът от БАН Анелия Янева и солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

България танцува, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Кметът на общината Иво Димов получи от Общински танцов център „Галаксико“ плакет за приноса му към развитие на танцовото изкуство и в приветствието си към организаторите и участниците на конкурса подкрепи идеята от догодина „България танцува“ да стане международен.