България танцува в Димитровград с 9 национални стипендии
България танцува в Димитровград с 9 национални стипендии / Darik News, архив

10-то юбилейно издание на националния фестивал „България танцува”, което стартира вчера в Димитровград, продължава и днес. 1 000 деца и младежи от 25 школи и танцови клубове в цялата страна участват тази година в конкурсната програма. Организатори са общинския Детски и младежки център, община Димитровград, регионалният образователен инспекторат в Хасково и Министерство на културата. Фестивалът осигурява и 9 национални стипендии за победителите във възрастовата група 15-18 г.

„България танцува” започна в спортна зала „Младост” вчера със солови изпълнения класически балет, характерни и съвременни танци. Продължава пак там от 9 ч. днес с дуети и малки групи в същите стилове, като за 13 ч. е обявено официалното откриване. Тогава ще има междинно награждаване и обявяване на стипендиантите.

В неделя конкурсната програма е с начало 9 ч. за формации и продукции, а за 14 ч. е обявено награждаването на победителите и връчването на голямата награда- Купата на Кмета на Община Димитровград. Тя ще е за съставът с най-висок рейтинг от трите състезателни дни, уточни директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова.