/ Община Габрово
Габровци отново ще сме първи, защото ще отбележим достойно 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Удължават срока за подаване на заявления за прием в детските градини

На 24 май, от 10:00 часа ще споделим премиерно, чрез социалните медии, първата виртуална панорама на габровските училища. Предпремиерно, филмът ще бъде излъчен на 23 май - събота в 20:00 часа“, информират създателите виртуалното събитие.

В панорамата директорите на училищата, кметът на Община Габрово - Таня Христова, Областният управител - Невена Петкова, началникът на РУ "Образование" Георги Маринов, ректорът на ТУ-Габрово - проф. д-р инж. Илия Железаров, директорът на РБ "Априлов - Палаузов" - Савина Цонева и директорът на НМО - Любка Тинчева ще отправят своите послания по повод най-светлия български празник - 24 май.

Десет семейства получиха подкрепа за закупуване на продукти от първа необходимост

В онлайн формата ще видим представяне на всяко едно от габровските училища, както и споделени от учениците теми за празниците, които, поради обявеното извънредно положение, не успяха да се случат физически.

Темите, по които учениците работиха са: Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Великден, Денят на Земята, Денят на книгата,
Международен ден на труда, Гергьовден, Денят на Европа, Денят на Кирил и Методий - 11 май, Денят на славянската писменост и култура /24 май/ и Международният ден на детето.

Удължават срока на отстъпката при заплащане на местните данъци и такси

Видеото ще се разпространи чрез линк от You Tube, който ще бъде споделен през всички канали за информация, с които разполагат участниците във виртуалната панорама - Фейсбук, Инстаграм, сайтове на училищата и други.

Водещ на виртуалното събитие ще е 9-годишната Мария Илиева. Виртуалната панорама се реализира от всички