/ iStock/Getty Images
Подкрепата е осигурена от Дарителската сметка, обявена с цел набиране на средства за подпомагане на лица и семейства в затруднено положение
Десет семейства бяха подпомогнати с ваучери на стойност 50 лв. за закупуване на продукти от първа необходимост, съобщиха от Общината.

Кметът Таня Христова предлага създаването на „Общински социален фонд COVID-19“

Подкрепата е осигурена от Дарителската сметка на Община Габрово, обявена с цел набиране на средства за подпомагане на лица и семейства в затруднено положение в условията на пандемия. Данни за подкрепените семейства са получени от учебните заведения и Дирекция „Социално подпомагане“.

Доброто: Полицаи от Габрово раздават храна на самотни възрастни хора (ВИДЕО)

Всички те отговарят на критериите за подпомагане - да не са получавали подкрепа от други програми или институции; семейства, в които един или двамата родители са останали без доходи след обявяване на извънредното положение; както и семейства с един родител, отглеждащ дете с увреждане.

Община Габрово с банкова сметка за желаещите да дарят средства за борбата с COVID-19

Дарителската сметка на Община Габрово, свързана с ограничаване на последствията от COVID19, продължава да е активна и да набира средства, с които да се подпомагат нуждаещи се семейства от Габрово.