белезници жена арест
белезници жена арест / ThinkStock/Getty Images
Жената, която бе уличена, че се опитва да измъкне пари от доверчиви хора, представяйки се за представителка на БЧК или за служителка на социалните служби, получи условна присъда за едно от противозаконните си деяния. 

ВНИМАНИЕ: Измамници се представят за червенокръстци, обещават евтини дърва за огрев 

Съдът призна Ц.В. за виновна в това, че на 6 декември 2017 г., от служебно помещение на лечебно заведение в Габрово, отнела дамска чанта със съдържащите се в нея вещи (включително две банкови карти) – всичко на обща стойност 69,20 лева.

Ето как лъжливата представителка на БЧК извършила една от кражбите си

Ц.В. бе призната за виновна и в това, че на същата дата на АТМ-устройство на ул. „Свищовска“ в Габрово, използвала международна кредитна карта и дебитна карта, издадени на името на жена от Габрово, за осъществяване на транзакции (теглене на парични суми), които не са реализирани поради погрешно въведен ПИН-код, като платежните инструменти са използвани без съгласието на титуляря им и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

Съд за мнима служителка на социалните служби, мамила и крала пари от възрастни хора

За извършените две престъпления съдът наложи на Ц.В. общо наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, като изпълнението бе отложено с изпитателен срок от 3 годиниПрисъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок от днес.