банкомат
банкомат / DarikNews.bg, архив

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд жена за кражба на вещи и ползване на чужди дебитни карти. Обвинението срещу Ц.В. е за това, че в следобедните часове на 6 декември 2017 година от служебно помещение на болнично заведение деформирала вратата на метален шкаф и отнела дамска чанта, портмоне, 10 лева, пудра, две червила, спирала за очи, огледало, лична карта, дебитна карта, международна кредитна карта.

Отново на 6 декември миналата година от банкомат използвала платежни инструменти - международна кредитна и дебитни карти за осъществяване на  транзакции за теглене на парични суми, които не са реализирани поради погрешно въведен ПИН-код.

ВНИМАНИЕ: Измамници се представят за червенокръстци, обещават евтини дърва за огрев 

Пострадалата работела в болнично заведение и при застъпването на смяна оставила личните си вещи на съхранение в метално шкафче, което заключила с катинар. Помещението със служебни гардероби е близо до санитарен възел, ползван само от персонала.

Същият ден, без конкретен повод, обвиняемата посетила болничното заведение, влязла в помещението с тоалетна и видяла металните шкафчета на персонала. Огледала ги и през процепа на едната врата забелязала, че в него има дамска чанта. Решила да я вземе и с ръка хванала горният край на вратата, изкривила я и през отвора издърпала чантата. Обвиняемата прегледала съдържанието й и взела портмонето и козметичните принадлежности, оставила чантата на носилка и излязла от болницата.      

Съд за мнима служителка на социалните служби, мамила и крала пари от възрастни хора

Крадлата не разполагала с ПИН-кодове за чуждите карти, но решила да ги използва, за да изтегли пари от банкомат, като извършила четири последователни опита за транзакции. След неуспеха ги изхвърлила в река Янтра.