Разбиха престъпна група в Габрово, извършвала документни измами
Разбиха престъпна група в Габрово, извършвала документни измами / снимка: DarikNews.bg, архив

Четирима души бяха задържани при специализирана полицейска операция в Габрово. Групата е извършвала документни измами, изнудвания и кражби.

Мъжете са намирали хора с нисък социален статус, с психични отклонения или алкохолно зависими, които чрез заблуда или чрез заплахи, са принуждавали да прехвърлят недвижими имоти в собственост на членове на групата или на техни близки. В повечето случаи жертвите на измамата са получавали минимални суми от порядъка на 1000 лева или изобщо нищо не са получавали.

Униформените са проверили 6 адреса и 3 автомобила. Открити и иззети са 4 газови пистолета, за които се предполага, че са преправени на бойни, боеприпаси, множество документи /нотариални актове, записи на заповеди, пълномощни/, компютърни конфигурации, вещи - обект на кражби, пари, метални боксове и полицейски атрибути.

Областна дирекция на МВР - Габрово апелира към всички габровци, които са били обект на престъпната дейност на групата да информират органите на реда или да сигнализират на тел. 166.

Трима от задържаните ще останат в ареста за 72 часа. 

Други новини от Габрово