/ iStock/Getty Images
По стара традиция празникът на Трявна е на християнския ден Петдесетница. Общината е подготвила четиридневна празнична програма, която започва на 9 юни и ще продължи до 12 юни, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Тревненци и гостите на града могат да гледат на 9 юни комедията “Глупаци”, представена от гостуващата театралната трупа при читалище “Пробуда-1924”,  Плачковци. Постановката ще се играе в салона на читалище “Пенчо Славейков 1871” от 19:00 часа.

Петъчният ден е изпълнен с настроение и рок музика, за което ще се погрижи група “Сигнал” с техните любими хитове. Концертът започва в  20:00 часа на открито -  на площад “Капитан Дядо Никола”. 

Повече за празничните инициативи разказа Юлияна Цанева от общината. По думите ѝ традиционна  част от панаира на Трявна е и празничната томбола с раздаване на награди, организирана от община Трявна, която ще започне в съботния ден от 19:00 часа на старинния площад. Тази година голямата награда е 32-инчов телевизор, информира Цанева.  След това на сцената ще излезе певецът и актьор Орлин Павлов. Празничният ден ще завърши със заря в небето над Трявна послучай тазгодишния празник на града.

През празничните дни по улиците “Ангел Кънчев”, “Бедек” и на площада пред железопътната гара  ще бъдат разположени щандове със сувенири, базарни стоки и атракции. 

Празникът ще завърши с тенис турнир между младите състезатели от клубовете “Българов”-Трявна,  “Българов”-Габрово и  “Севлиево”, които ще премерят сили на тенис-корта в неделния ден от 09:00 часа. Най-добрите ще бъдат наградени с медали и грамоти.
БТА