/ Национален клуб
За пета поредна година Трявна ще бъде домакин на "Трабант фест 2022". Автомобилният събор на колите от времето на социализма е организиран от Община Трявна и националния клуб “Трабант” и ще се състои на 28 май на площада пред паметника на Петко Славейков, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В 10:00 часа автомобилите ще пристигнат и паркират, а официалното откриване е в 11:00, когато кметът на Трявна Силвия Кръстева ще поздрави участниците.

Тази година възрожденският град ще събере близо 80 автомобила, заедно с десетките им собственици и привърженици на германската марка. Юлияна Цанева от Общината разказа, че автопаркът от трабанти ще бъде разнообразен – сред най-старите возила ще бъде Трабант 600, произведен през 1963 година.

След парада на трабантите, който ще продължи до 13:00 часа, кметът на Трявна ще връчи специалната награда - “Купата на кмета” на един от собствениците на германската марка автомобили, а местният ансамбъл при читалището “Пенчо Славейков 1871” ще изпълни фолклорни танци.

Фестът ще завърши с традиционната почетна автомобилна обиколка по улиците на Трявна и Плачковци. 
 
БТА