Ивелина Петрова
Ивелина Петрова / Зам.-областен управител

По повод настъпването на Първа пролет зам.-областният управител организира благотворително изложение на ръчно изработени изделия от представители на институции, свързани със социални услуги от област Габрово.

Идеята за това възникна още по време на посещението на Ивелина Петрова в Дневния център за възрастни хора с увреждания на 1 март заедно с областния управител Иванка Баева.

„Докосвайки се до предметите, които изработват хората с увреждания, разбрах, че можем да организираме подобна инициатива, с която да бъдем полезни на тях самите, защото средствата, дарени за подобни изделия, те използват за различни терапии“, обяснява зам.-областният управител по повод предстоящата инициатива.

Участниците ще имат възможност да представят своите предмети, свързани с арт-терапията. Всеки желаещ гражданин ще може да закупи тяхно произведение и така да ги подпомогне.

Изложението ще бъде в началото на април, а до момента заявка за участие са подали над 19 представители на институции, свързани със социални услуги.