Кирил Добрев
Кирил Добрев / личен архив
 

Кирил Добрев, зам.-председател на БСП и член на областното ръководство на партията в Габрово остро разкритикува ситуацията, свързана със сигурността на българските граждани. В профила си във Фейсбук той обяви, че депутатите от левицата искат изслушването на премиера в парламента. 

Пълният вариант на коментара на Добрев гласи: 

"Има нещо по-важно от европредседателството и това е сигурността на българските граждани. Убийства, отвличания, взривове, иначе според ГЕРБ опозицията разваля имиджа на страната по време на председателството. Смятам, че всичко онова, което се случва в последните месеци и дни, няма как да не изложи управляващите. Всичко започна от едно отвличане преди месеци. Тогава ни успокоиха, че бандите с отвличанията не са се върнали и това е случайно действие. Никой тогава не разбра защо това момче е отвлечено и какъв откуп е платен. Последва опит за убийство на данъчен инспектор в центъра на София и как никой не е разбрал защо е извършено това покушение - дали, защото си е вършел съвестно работата, или пък обратното? Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата. За шесторното убийство се твърди, че е от битов характер, но в цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително. 8 години, човек с влязла в сила присъда, не може да влезе там, където му е мястото. Какъв облик дава информацията, че тези случаи са около 500-600 в цялата страна?

БСП и ДПС се скараха заради вота на недоверие - има ли разрив в отношенията им?

Не мога да кажа дали наглото и демонстративно убийство на Петър Христов е политическо или бизнес. При второто управление на ГЕРБ границата между бизнеса и политиката е размита. Ако приемем тезата на управляващите, че г-н Христов е честен и почтен човек, то тогава всички честни и почтени българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой да им отнеме живота и то не къде е, а на правителственото трасе. Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение, подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци, подобно на Хасково, където милиони по европроекти се разпределяха между братовчеди. По другата опорна точка на управляващите, че Христов е помогнал на МВР и затова е убит - в качеството си на какъв г-н Христов е уредил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник, къде е извършена срещата и била ли е обезпечена? Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите?

Бойко Борисов: Всяко дете знае, че управлението ни няма алтернатива

Утре (днес б.р.) парламентарната ни група ще поиска изслушването на премиера в НС за ситуацията в страната."

Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има