съд белезници Темида
съд белезници Темида / ThinkStock/Getty Images
С постановление на Районна прокуратура – Габрово за срок от 72 часа е задържан С.Б. на 36 години. На 12 април прокуратурата е привлякла лицето в качеството на обвиняем за това, че на 7 април в заведение в централната част на града причинил лека телесна повреда, по хулигански подбуди на жена Габрово. 

Постоянна мярка „задържане под стража” за участниците в побоя

Според Прокуратурата телесната повреда се изразява във временно разстройство на здравето, което не е опасно за живота й, но е престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от НК. 

Районна прокуратура – Габрово ще направи искане пред Районния съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на лицето. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Полицията в Габрово реагирала със закъснение на извършения побой

На същата дата вечерта в заведение в Габрово три лица нанесоха побой над служител в магазин в центъра на града. Насилието над 31-годишният Венцислав Иванов предизвика масово недоволство, прераснало в протести. Тримата участници в побоя също са задържани, а от най-високо ниво в МВР и правителството обявиха, че има пропуски в работата на полицията в Габрово

Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

Вчера се стигна до оставката на ст. комисар Борислав Бончев, директор на ОДМВР-Габрово, поискана от премиера Борисов и министър Младен Маринов, която е подадени в деловодството на Министерството. 

Бойко Борисов иска оставката на шефа на полицията в Габрово