/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово заради създалото се напрежение през последните дни в града. Ситуацията в Габрово бе породена от нападение над продавач в денонощен магазин от трима мъже от ромски произход. 

Напрежението в Габрово ескалира: Сблъсъци между протестиращи и жандармерия (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по детски площадки. Полицията е за това - да не го допусне. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи" заяви пред журналисти в Дубровник министър-председателят.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 12 април 2019 г.
По думите му няма незадържан ром, извършил престъпление.

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

"Да, грубо посегателство. Тези, които биха магазинера, сега са в ареста. Въпросът е защо са ги пуснали, когато се вижда, че са набили. Други органи няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции, щом се прибера", каза премиерът.

Българският министър-председател участва в откриването на икономическия и търговски форум „16+1“, който е част от Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

"Вече сме 17+1 (Гърция се присъедини). Това, което стартирахме в София миналата година, Гърция вече е присъединена. Друго - мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай", каза още Борисов.

Премиерът участва в откриването на икономическия и търговски форум „16+1“

Премиерът намекна и, че Берлинският процес догодина пак ще е в София.

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост, ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обясни още той.