Зелен образователен център Шабла
Зелен образователен център Шабла / община Шабла
Програмата „Детско лято `2019“ на Зеления образователен център в Шабла ще започне на 1 юли и ще продължи до края на месец август, съобщи ръководителката на центъра Даниела Тодорова.

За втора поредна година ще бъде разкрита лятна работилница за карикатурна дърворезба с ръководител дърворезбарят от с. Раковски Ивайло Петров. Включването в заниманието изисква редовно посещение и записване на минимум 5 участници над 10 години. Цената на пакета е 30 лева.

АНДАРИ представят изложба “ArtExtreme 15”в Зеления образователен център - Шабла

Друго детско занимание ще бъде ръкоделницата на Десислава Пламенова и Даниела Терзийска. Двете шабленки ще изработват заедно с децата бижута, картички, пана с естествени материали и др. Ръкоделницата ще работи вторник и четвъртък от 17 до 18 часа, а цената на едно занятие е 6 лева.

Всяка събота от 17 до 18 часа се организира кино-вечер, с филми на еко тематика от богатата колекция на Зеления център. Цената за прожекция е 2 лева.

Откриват Зеления образователен център в Шабла

Зеленият център предоставя и туристически услуги, припомни Даниела Тодорова. На гостите на Шабла се предлага разходка в района с водач. Разработени са 3 маршрута – около Дуранкулашкото езеро с посещение на археологическия комплекс, до Тюленовските скални образувания и до Тузлата с наблюдение на птици.

Летните месеци са богати и на културни събития. На 26 юни ще бъде експонирана изложба, свързана с Мароко, а на 5 юли своите творби ще покаже каварненската художничка Елена Георгиева. На 8 август се открива изложба на Ива Пенчева с нейните картини върху коприна. Планират се и събития, свързани с 26 август, когато ще бъдат отбелязани 50 години, откакто Шабла става град.