/ DarikNews.bg, архив
Полицейски инспектори, обслужващи района на село Българка, предотвратиха с бърза реакция измама на значителна стойност, съобщават от полицията в Силистра. В началото на седмицата 76-годишен местен жител бил посетен от двама мъже, които заявили, че покривът на къщата му се нуждае от спешна подмяна.

Над 60 000 лева и много злато завлякоха измамници за седмица в Силистренско

Стопанинът дал съгласие, след като била обявена цена от 800 лева за цялостния ремонт. „Майсторите“ получили 100 лева за материали и след ден с още четирима „колеги“ пристигнали на адреса, но вече поискали от стареца 4 000 лева, за да свършат работата.

Телефонни измамници взеха злато и над 20 бона в евро и лева от силистренка


Тръгнали си с нови 200 лева, петел и кокошки и настояли пред възрастния мъж да изтегли кредит, за да се разплати с тях. В деня, когато притесненият човек получил одобрение за банков кредит, чрез трети лица местните полицейски инспектори разбрали за случая.

След прецизни действия те се намесили решително в момент, когато "майсторите" пристигнали в имота, за да вземат парите. Така мъжете – на възраст от 23 години до 28 години, били задържани, а измамата предотвратена. Служители на Районно управление - Силистра продължават разследването по случая.