/ iStock/Getty Images
Закрито училище в община Добричка ще стане обект за образователен и развлекателен туризъм. Подготвеният проект за учебното заведение в село Паскалево, за който ще се търси финансиране по Програмата за развитие на селските райони чрез Местната инициативна група, ще бъде обсъден на утрешното заседание на общинския съвет.

Демографската криза може да затвори две училища в община Каварна

В сградата ще бъде изграден посетителски център, а с ретроспективна изложба на учебни пособия, ученически униформи, учебници и други ще бъде пренесен духът на старите училища.

Ще бъде възстановена класна стая, която ще се превърне и в емоционално място за срещи за съвипускници. И училищният парк ще бъде превърнат в атракция с площадка за народна топка, скачане на въже, челик, сляпа баба, дама и други забравени детски игри.

Най-много хора са изгубили работата си в хотелите и ресторантите в областта

В рамките на проекта ще бъде изграден и обучителен център по безопасност на движението, какъвто засега няма в Добричка област, посочват от общината. Деца от детските градини и ученици от района по начин, различен от обичайните уроци, ще се учат на безопасно поведение на пътя, как се оказва първа помощ при катастрофи и други.
БТА