/ Дарик Добрич
Общински съвет Добрич свиква извънредно заседание, посветено на проблемите с водоснабдяването в града. Това решение бе взето на редовната сесия днес.
 
Идеята бе предложена от съветниците Михаел Игнатов и Нивелин Радичков, които заедно с Мая Димитрова са присъствали на протестите и срещите на жителите на квартал „Рилци“ с ръководството на ВиК-Добрич наскоро.

До почивката бяха събрани 26 подписа на техни колеги в подкрепа на намерението. На извънредното заседание ще бъдат поканени експерти от ВиК дружеството, както и представители на Управителния му съвет. Очаква се да се обсъдят причините за проблемите, както и да се получи информация за конкретни мерки и срокове за отстраняването им.

ВиК решава спешно проблемите с водоподаването в Рилци и Балик 

Първоначалното намерение бе проблемите с водоснабдяването да се дебатират на 2 октомври, но се оказа, че между 1 и 3 октомври се провежда среща на Националното сдружение на общините в курорта Албена, което ще породи заетост на много съветници и кметския екип. По тази причина извънредната сесия на Общинския съвет бе насрочена за 4 октомври в 9.00 часа.
 
Припомняме, че след няколко протеста на жители на добрички квартали за постоянни проблеми с налягането на подаваната питейна вода, от ВиК – Добрич се ангажираха с конкретни мерки, които се вземат, за да се преодолее безводието в районите. От Община Добрич обещаха да следят стриктно за спазването на сроковете.